måndag 6 april 2009

VisaRUN!

Vi ar daliga pa att blogga, vi vet! Men det blev inte lika kul utan kameror..far se om vi kan ordna nagra bilder nu. Forsta dagen i Thailand hittade vi en buss som skulle ta oss till Krabi. Val i Krabi blev vi avslappte mitt ute i ingestans kl 3 pa natten. Som tur var fanns det en vaken thailandare som tryckte in oss i en bil och korde oss ut till stranden. Lyckades aven hamna utanfor nagot oppet hostel sa vi fick krypa ner i sangen nagra timmar. Krabis strand var som att komma hem till Sverige. Aftonbladet och svenskar overallt. En gata med mcdonalds och starbucks och inte ens i standen var dom prutvanliga. Sant gillar vi inte sa vi bestamde oss for att ta oss vidare sa fort vi orkade. Men forsta dagen passade vi pa att utnyttja happy hour pa thaimassage. Jag och Malin kandes oss inte riktigt redo for att bli bojd i alla mojliga former annu sa vi tog bara en pedicure, johan daremot blev 10 ganger sa vig pa en timme efter sin thaimassage. Pa kvallen at vi antligen lite gatukoksmat for en 10a och shoppade lite billiga armband. Johan hade sig en egen utekvall medans Malin och Sofia krop i sang tidigt pagrund av forskylningar.


Dagen efter tog vi baten ut till Koh lanta. Har har vi softat sedan dess. Som alltid blev vi valkomnade med ett ordentligt regnvader och fick aven ett sadant forsta stranddagen. Men annars har det varit fint. Vi blev uppraggade av en kille direkt i hamnen som erbjod gratis skjuts till ett hotel for att kolla in rummen. aven om dom bara hade ett rumm for 400b (ca 33kr var) sa kunde vi inte lata bli att stanna. Jatte fint rum med egen storbalkong nere pa en av dom mysigaste stranderna. Vi har med tiden upptakt att det dessutom ar varldens gulligaste familjer som driver stellet. Dom ger ut komplimanger (johan ser tydligen ut som David Beckham?), loser alla vara problem och ler fran ora till ora. Forsta hela dagen har hyrde vi tva vespor och akte over hela on. Inte riktigt meningat att ta oss over hela men arligt talat akte vi vilse. Vi stannade och badade lite och hittade in i djungels till ett vattenfall. En 30 minuterspromenad och 20b parkering for en liten vattenstrale. Men bara promenaden var faktiskt vart det. Pa kvallen tog vi en tuktuk till Long beach och lag i en bar och drack varsin frukt drink. Ja man ligger ner pa barerna vid stranden har. Jatte mysigt men det ar ratt dott pa folk. Oandligt med restauranger men vi ar nastan alltid ensamma pa dom. Dagen efter akte Sofia och Malin till longbeach och traffade Sarali och hennes kompis Sara. Johan var hemma och gjorde..ja massor var allt han sa.

Pa kvallen umgicks vi med Sara och Sara och deras Elin. Dom larde oss lite nya kortspel och sen blev det beachparty. Ratt dott denna kvall ocksa men anda mer an kvallen innan. Vi hittade nagra vita sydafrikaner som gjorde eld at Sofia och Malin och bjod in oss till fotbolls VM.

Nasta dag nojde vi oss med en vespa. Sarali och tjejerna delade ocksa pa en sa vi akte alla till en lite mer avlagsen strand dar vi smalte i varmen hela dagen. Pa kvallen akte vi in till den lilla byn och kopte ny slskyddsfaktor och pannkakor med banan och choklad.

Sa till vara aventyr idag! Sofia och Malin satt for nagra dagar sedan pa internet lange och kollade feter losningar pa varat visumproblem. Eftersom att vi gick over gransen fran Malaysia fick vi namligen bara 14 dagars visum. Vi hade ju tankt vara har langre och att forlanga det gick tydligen inte sa smartfritt nar vi maialade och fragade ambassaden. Vi satt darfor och kollade pa flygresor tidigare an vad som var tankt egentligen och hittade bara for flera tusen. Man kan stanna lite over tiden och betala boter ocksa men vi ville inte overskrida den tiden allt for mycket. Tillslut gav vi upp. Sjukt less gar vi och frgar personalen pa varat hotel om det finns nagon turistpolis i narheten som kan hjalpa oss. Hon fragar var problemet ar och vi berattar. Hon sager som att det vore varldens enklaste sak "why dont you do a visarun?". Hon fragar nar vi vill aka och sager att hon ger oss biljetten imorgon. Sa for ca 300kr har vi idag akt med en Thailandare i en fin bil till Malaysias grans och tillbaka. Tog ca 10 timmar och fick precis den hjalp vi behovde. Dessutom at vi jatte god och vaaldigt billig lunch med hjalp av varan chauffor som tolk. Sa nu kan vi stanna precis sa lange som vi behover! Efter att vi kommer hit i Maj igen far vi dock inte aka nagot mer till Thailand iar men jag tror att vi klarar oss!



For ovrigt fick vi valdigt fina roda hjalmar nar vi hyrde vespor. Kunde inte tanka annat an det har nar vi sag Viglund aka omkring framfor oss.
http://www.youtube.com/watch?v=xGE34VAqYTk

2 kommentarer:

  1. Oj den som ändå var ung.....
    Här plockar vi tussilago ,blåsippor och firar snart påsk! Inte såå dumt det heller

    SvaraRadera
  2. Galet de är det ända jag kan säga! Ni verkar ha de underbart, Njut! Som om jag behöver säga det ;p Ta hand om er..kram persson

    SvaraRadera