måndag 30 mars 2009

Hej igen!

Forlat far det langa blogguppehallet men vi har varit i paradiaset nagra dagar. Perhentian Islands kallas paradiset, tva oar utanfor Malaysias ostkust, granno till robinsonon Tengah och Tenggol. Vi tog en buss fran Kuala Lumpur en tidigt torsdagmorgon mot Terranganu dar vi at McD mat och sen hittade ett mysigt hostel med en rooftop med utsikt over stan. Fran terranganu tog vi lokalbussen mot Kuala Besut dar vi sedan blev kastade pa en bat mot Perhantian Islands.

Avslangda pa Long Beach, 30+ och sol sa vi dumpade Joghan med vaskorna for att leta upp boende. Vandrar runt pa stranden och det visar sig att allt ar fullt forutom ett slitet trasigt rum. Vi tar chansen och gar en bit upp mot djungeln for att kolla hostelen dar. Mitt i djungeln springer vi in i Kristoffer Ahlm ( En gammal klasskompis for er som inte vet). Varlden ar lite for liten nar man borjar springa in i Umeabor pa en liten o i Malaysia! Vi sov varan forsta natt pa "Symphony Village hostel" dar vi hade "private bathroom" som inte var lika frasch som den later och dorren gick inte att stanga. Ytterdorren ...gick inte heller att stanga...sa vi stallde en plaststol for dorren och somnade.

Vaknade tidigt dagen efter for att sa snabbt som mojligt kunna hitta ett nytt sovstalle. Panorama blev det nya hostelet, rena lyxen jamfort med det forra och dessutom 20 kr billigare. Spenderade dagen i solen (ah vad vi har saknat strandlivet) dar Johan&Sofia fick lite for mycket sol pa sig men hey vi ar svenskar, det ar sa vi solar). Pa kvallen hangde jag&Sofia med 8 Malaysiska lakare som lovade att baka en tarta till mig pa min fodelsedag (we like!). En av lakarna var aven en kopia an Kanye West, jag tror att det var hans borttappade bror bara som flytt till Malaysia.

Sondagen spenderade vi pa en strand pa andra sidan on , 5 minuters gang genom djungeln. Grymt fin strand med lite smarestauranger, palmer, korallblattvatten och stralande sol. Jag lag i feber och sov i sanden tills Johan sa at mig att jag var tvungen att bada eftersom jag var helt tackt i sand (inkl ansiktet). Jag och Sofia somnade aven pa stranden och lag deckade till 6 pa kvallen, underbart tills man vaknar med dreggel i mungipan och sandoverallt haha. Pa kvallen at vi middag och sag film pa hostelet som arrangerade film varje kvall.

Mandag och aven min fodelsedag akte vi pa en grym snorklingtur med egen guide for 80 kr. Han korde oss forst till Shark point dar vi simmade med reefsharks. Vidare mot nasta snorklingstalle dar Johan blev attackerad av fiskar och dog av skrik/skratt eftersom guiden kastade brodskivor mot han. Sjukt kul och han underholl runt 20 gulingar som flot omkring i flytvast som ocksa var ute och snorklade, inkl 3 andra snorklingbatar. Drygt att do av skratt nar man far in litervis med saltvatten i munnen men det var det vart! Hur somn heltst, efter detta akte vi vidare mot Turtle point dar vi fick se "Nemoskolpaddor" , sjukt grymma djur, ingen stress. grymt god lunch(fried noodles) i en fiskeby och sen lite mer snorkling. Sista stoppet droppade varan personliga guide (som hade en svensk flagga pa baten foresten) oss pa en underbar strand. "This is your beach now" Kritvit sand, korallblatt vatten, inte en manniska, helt underbart bara! Tyvarr rakade Sofias kamera ut for exakt samma sak som min att den bara dog i vattnet trots att den ar vattentat sa vi har inga bilder fran den har dagen. Vid fyra kom vi tillbaka till varan strand, duschade, tog ut pengar och sen at vi 3ratters middag i 4 h medan vi sag film (som var samst!) , kalaset slutade [pa 60 kr.

Vaknade 7 imorse, tog baten mot fastlandet 8.00 och en taxi mot en kota baruh dar vi bytte till buss till den Thailanska gransen.

Kvinnan i passkontrollen kollar pa mitt pass och sager

"Where is your birthdaycake?"

Jag hor

"Where is your busticket?"

och tror att vi kommer fa problem sa jag kollar lesst pa Johan och Sofia.

Sofia"Halla, hon forsoker skamta"

Jag kollar pa henne igen hon ler och sager igen

"Birthdaycake, your birthday!"

Far vara stamplar och vandrar in i Thailand med vara ryggsackar, fixar visum, (som bara racker i 2 veckor?) och blir sen omringade av tre vespor som vill vara vara taxis. Kor oss och vara ryggsackar till busstationen. Var nyss och vaxlade in lite Thaipengar och sitter nu har pa ett internetcafe och 17.30 rullar bussen ivag mot Krabi.

Och tack alla om ni skickade grattissms till min mobil men den funkar inte pa andra sidan jorden sa jag har inte fatt nat.

Och bilder blir ett litet problem nu eftersom vi inte har nagan fungerande kamera.

onsdag 25 mars 2009

Kuala Lumpur

Har nu varit 2 dagar i Kuala Lumpur. Vi var upp i Petronas Towers, har gatt runt i china town och shoppat. Bor i en liten lada utan fonster men varat hostel ar valdigt trevligt i ovrigt. I morgon bar det av till Perhentian Island. Lite sol och bad igen blir skont. Mycket storstad och asiater kan vara ganska trottsamt....

Malin har for forsta gangen provatm sockervadd ocksa!
Vi har aven tappat bort oss pa den Malaysiska gransen. Holl pa att aldrig ta oss in i Landet. VI visade vara pass och fick stamplar och allt men sen blev vi ledda i cirklar. Var vi en gick stod det No entry eller Singapore. Tillslut hittade en vakt oss klattrandes mellan bilar och vaggar under sjalva byggnaden "What are you doing here?" men vi sag nog ganska palitliga ut for han ledde oss bara till ratt buss sa blev allt bra. For ovrigt kostade resan mellan Singapore och Malaysia 4 kr. Bara vi och en massa gulingar som reste den vagen med krangliga buss byten osv. Inge lyx express for oss inte, backpackers in i sjalen nu mera!

Bilder kommer senare..(otippat va?)

söndag 22 mars 2009

Lost (en av coldplays basta latar)

Jag maste börja med att saga att Malin och Johan är väldigt bra pa att lista ut hur vi ska gå och hitta till olika platser hela tiden. I nästan 2 mander gick det helt perfekt var vi än hamnade så dom kan känna sig stolta.

Kvällen i Sydney efter coldplay konserten var dock INTE ett av dessa tillfällen. Det var söndag och nästan mitt i natten. Uppspelta efter Coldplay kollar Malin och Johan pa en tunnelbane karta och komer fram till att vi kan aka en bit ut mot Glebe dar vi bor och sen gå sista biten. Vi sjunger lite Coldplay och kliver glatt av tunnelbanan. Går en bit och snart börjar spekulationerna om var vi är...Jag brukar inte lägga mig i dessa diskutioner eftersom hittils har dom skott det bra, dessutom är det skönt att undvika dom tjaffs det kan leda till (johans jag vill slå dig hårt i huvudet blickar). Den har gången började dock Johan skamta om att han inte vill fråga någon om vägen eftersom att dm kanske sager att vi ar pa fel sida stan, Malin går och sjunger pa Lost låten och säger "haha det ar typ vi på riktigt"...Inte en människa är ute och går heller. Jag börjar inse att dom kanske ha rlite fel den här gången. Tillsist stannar en taxi bil, vi fragar tjejen i den. Hon ser forvirrad ut men kollar upp det på sin gps och säger mycket riktigt att vi är pa fel sida av stan. Hon skrattar och frågar hur vi hamnat här ute. Johan frågar henne om hon är säker på vart det ligger. Hon kollar då aven i ett register med gator och sådant som dom har och sager att hon är säker, hon säger att tågen har slutat gå också. Jag börjar förbereda mig på att sätta mig i taxin men det är nu det hela börjar bli intressant. Viglund säger helt säkert "nej, kom vi går den här tjejen vet ju inte var hon själv är, vi är inte fel". Malin verkar också tycka att vi kan klara oss ur det hela på egen hand. Jag försöker säga att hon bor ändå i den här staden, kör taxi, har kollat både på sin gps och i ett register för taxichaufförer var det ligger. Johan och Malin tvekar ett tag till men när taxi chauffören går med på att köra oss för halva priset säger dom okej. Vi sätter oss i Taxin och åker hela vägen till andra sidan stan, någon mil bort. Efter ett tag i Taxin börjar vi skratta och inser hur fel vi var. Vi taggar tjejen som körde oss hemskt mycket när vi blev avsläppta utanför vårat kära hostel.
Vad ar det for en dag, vad ar det for en dag, det ar ingen vanlig dag for det ar Hannas fodelsedag HURRA HURRA HURRA!


Idag bloggar vi fran Singapor, en grym stad! Landade igar 18.00 lokal tid efter 10 h med serie och filmtittande medan flygvardinnorna delade ut mat, varm choklad med mashmellows och glass om vart annat. Tog en taxi direkt till Malins grannar som bor i Singapor oc lyckades pa nat satt lokalisera oss till deras lagenhet pa 5e vaningen. Kottfarssas och spagetti stod fardigt pa bordet och gud sa gott det var! Slocknade ganska direkt pa vara madrasser.

Idag vaknade vi till en underbar frukost med agg och kaviar, yoghurt, juice och harbrod. Sen tog vi en taxi in mot stan dar vi "strosade" (haha) runt hela dagen. Vi han med en stapptripp till Indien och Kina, dar vi blev bjudna pa en underbart god thaimiddag av Goran&Inger.

Det kanns att vi lamnat Australiens bekvama klimat for Asiens fuktiga varma bastuklimat men bara vi tar oss ut till kusten snart kommer vi overleva. Imorgon hoppar vi troligtvis pa en buss mot Kuala Lumpur for att shoppa i 2-3 dagar och sen aka vidare mor Pherentian Islands.

Bilder kommer, hall ut!

Sofia: Men mongo!

Johan: Mungo, undrar om vi sett sanna djur?

Malin: Ah munk, gud vad gott!

Maste saga att vi saknar att vakna upp till detta varje morgon nu nar vi lamnat Australien;

http://www.youtube.com/watch?v=ZTvkljgITBg

onsdag 18 mars 2009

Nagra dagar i sydney och vi ar som alltid lika foralskade. Mest promenerar vi runt i Darling harbour eller kollar i secondhand butiker. (ja vi ar Broke and we love it were blowin our budget) Alla 3 har dock lyckats fa nya frisyrer, bilder kommer pa aven Sofia och Malin nar vi hittat nagra lampliga. For ovrigt bor vi i ett grymt mysigt stadsomrade som ligger 20 minuters gang fran stadskarnan. Hostelet ar ett gammalt hus, Tank er Notting hill i London. Det bjuds pa frukost varje morgon och pannkakor pa sondagar (JAAAAAAAAAA vi har nutella pa dom!). Personalen hanger med i vara skamt och vi har en alldeles egen pungratta som bor i ett trad har utanfor, enligt rykten ska det finnas en papegojfamilj men vi har inte sett dom an.

I sondags hade vi varldens basta dag da vi lyckades fa biljetter till Coldplays sista spelning i Australien. Vi satt brevid scenen och konserten var grym! Gula bollar flog och 1000tals fjarilar slapptes fran taket och Chris Martin drog daliga ordvitsar och sjong fel, Grymt!

Vi har varierat vara klubbbesok en hel del. Firade St patricksday med gron farg i ansiktet, besokte en salsaklubb, dansade med glada Irlandare i stora hattar. nasta kvall satt vi forst i solstolar i Sydney harbour, drack 20kr ol (som vi kopte av en svensk bartender) i solen under happy hour senare pa kvallen blev vi inbjuden pa hiphopkvall av en rappare som vi traffade pa mcdonalds, efter det blev det rooftop bar pa The Hilton hotel med kostymnissar. Tillsist klattrade vi i trad efter pungrattor och hittade en halvnaken Italienare sovandes ute pa varat hostel. Sydney har myckat att erbjuda och med oss vet man aldrig var kvallen slutar! ( for ovrigt har vi inte betalat ett enda intrade eller kopt nagot att dricka ute, allt bara kommer gratis pa nagotvis)

Dagens planer ar att antligen fa en skymt av en Koala eftersom det ar det enda djur vi inte fatt se an har i Australien. Malin och Sofia fick en skrackupplevelse med en stor svart spindel, lat mig saga att det var en blandning mellan en kackerlacka och en spindel, INTE OK!

Viglund rakar skallen!!





söndag 15 mars 2009

Northern Territory

Forlat far varan franvaro fran bloggen men vi har levt okenliv i 5 dagar "in the outback, Australia". Det betyder lite mer forklarande att vi har varit i en rod oknen dar det enda man ser ar uttorkade trad och buskar, rod sand och solen pa en klarbla himel.

Flyg fran Airlie Beach till Brisbane i mandags kvall, dar sov vi pa flygplatsens golv och soffor (GRATIS!) till 05.00 nar vi var tvungna att checka in till varat flyg mot Cairns, dirket fran Cairns hoppade vi pa flyget till Alice Springs. Nu vet vi iaf vart alla Aborginer gommer sig, sittandes pa gatan eller liggandes under ett trad i skuggan , overallt i Alice Springs okenstad. Checkar in pa varat hostel , gar och handlar lite mat (boner pa burk och nudlar = billigt!). Kryper ner i vara sangar vid 21tiden och staller darefter klockan pa 05.00 da varan buss ska hamta oss dagen efter.

Onsdag: Upp 05.00, packa vara ryggsackar for 4354899 gangen, ata lite gratis (!) frukost och sen invanta varan "Rocktourbuss".
Efter ca 3 h i bussen stannar vi for en kisspaus i oknen, nar Heyley, varan guide sen ska starta bilen och aka vidare vill den inte, sa bilen la ner, mitt i ingenstans men varat underbara backpackermotto " Det loser sig" stamde aven denna gang. Efter ca 30 min svanger en aircondition-pensionar buss in och hamtar upp varan grupp och kor oss till Kings Canyon medan guiden + tre ur varan grupp vantar pa bargningsbilen.

En 3 h vandring runt Kings Canyon med en humorfull guide.

- Is everybody here? Put your hand up if your not here!

Vi badade aven i "The Garden Of Eden" sa nu ar vi rena manniskor. Maste aven tillagga att Kings Canyon sag ut som ett pannkaksland!

En 60aring kampetant foljde med pa varan 3 h vandring i 35 gradig hetta ocksa, hon hade pa sig en vit t-shirt med chilifrukter pa, varan roliga guide faller kommentaren

- You look a bit chili


Efter vandringen dumpas vi vid en bensinstation dar vi invantar varan guide Heyley for att sla upp lager och laga middag pa oppen eld. Vi somnade vid attatiden i vara "Swags" under bar himmel.

Torsdag: Upp 05.00 av en glad guide som vacker en, rullar ihop vara Swags och hoppar in i bussen for att ata frukost vid Kings Canyon soluppgang. Darefeter rullar vi ivag mot Uluru eller Ayers Rocks som manga sager. 38 C , inte ett moln pa himlen och en 2 h vandring runt stenen vantar. Grymt maktig var den! Tror vi drack 6 l vatten pa vara 2 h och svettades nog ut lika mycket. Efter detta begav vi oss mot en parkering dar vi at middag och kollade pa solnedgangen vid Uluru. Vidare mot campingen dar vi en en gang rullade ut vara Swags och krop ner under bar himmel.

Fredag: Upp 05.00 (for fjarde gangen!) rulla ihop swagsen och in i bussen. Soluppgang mot Uluru och en frukost med sjukt acklig grot som varan jattesnalla Heyley hade kampat ihop.

Malin: Is it good?
Viglund: Den var sjukt acklig!
Turk: mmm...Noooo!

aja, tanken som raknas och vi blev iaf matta. Efter solen stigit upp begva vi oss mot Kata Tjuta dar vi vandrade runt i 2 h och kollade pa stora roda stenar, otolrigt fint med den klarbla himlen till den klarroda stenen och de grona eucalyptus traden. Efter varan vandring begav vi oss mot bussen och korde till ett lunchstalle dar vi blev attackerade av spyflugor som inte ville lamna en ifred och en Emu som at upp varan mat. Solen gassade och trots att vi gick rakt igenom en sprinkler for att svalka av oss var vi torra efter 5 minuter igen. Vid halv sex rullade vi in i Alice Springs , svettiga, rodbruna linnen(som tidigare var vita), bruna skor och en grym upplevelse i bagaget. (Plus att vi fick gratis mat av Heyley som blev over)
Pa kvallen at vi middag med hela ganget utomhus och tro mig, det var som att ata i en bastu, man svettades da man at och vi kande lite overvikt.

Lordag: Checkar ut fran hostelet, traffar ett gamalt norskt par som var ute och reste som gav oss tips infor varan Asienresa, alltid bra. Tar flyget mot Sydney dar vi nu befinner oss.

Ayers Rock/ Uluru med Slapptass

Kata Tjuta, fredag morgon
8 km vandring runt varldens strosta sten i 38 C Emu kom och at lunch med oss
Sen provade Malin och Johan pa kamelridning.( Time of our lives)
Garden of Eden, Kings Canyon

Varan buss la ner mitt i oknen
Brisbane, gratis natt pa flygplatsen
Frukost vid soluppgang, 06.00

fredag 6 mars 2009

Whitsundays
















2 dagar och 2 natter ute pa havet med en seglings bat vid namn Pegasus. Sa har vara senaste dagar sett ut i Australien. Vi hade underbart vader, otroligt varmt och sol. Snorkling, dykning, slappa och sola var de som stod pa agendan. Ingen av oss tog chansen och dok dock eftersom att det bara var ett "prov dyk" dar man fick sta under vattnet i 5minuter och kanna hur det kanns att andas. Om man sedan ville dyka pa riktigt sa kostade den en massa pengar, sa vi sparar dykandet till Asien istallet. Men snorkla, sola och slappa var lika sa bra. Enormt varierande mangd fiskar, nagra skoldpaddor och delfiner lyckades vi dock inte se.

Idag kanner vi att vi kan skatta oss lyckliga med vadret. For idag har det borjat os regna och de har varit tvugna att stalla in alla batar som skulle fara ut idag eftersom att det ar en cyklon pa vag in norrifran. Vi hoppas dock inte att den ska paverka vara flygningar in till Alice Springs pa mandag, men det aterstar att se.

Har ar lite bilder fran baten.


Lite utsikt fran baten



Dykning fran baten (En tjej drog till med skonaste magplasket, men den bilden ar censurerad tyvarr)




Every night in my dreams?



Slappandet


Vi har mer bilder pa andra kameran men tiden borjar ta slut so be patient.

måndag 2 mars 2009

Bilder

Har kommer lite bilder fran vara 3 dagar i naturen pa Frasier Island, ENJOY!


Skogspromenad


Solnedgang pa Frasier Island som varade i ca 3 min.



Det ar oken


YATAA!!



Rasmus&Lisa fran lund

Makenzi Lake, Frasier Island

Varan ganska egna grupp
(Linn, kolla "skins" langst till vanster)

Matlagning i skogen


Makenzi Lake

söndag 1 mars 2009

Frasier Island, Brisbane och Airlie Beach!

Hej Allihopa!

Soliga halsningar fran Airlie Beach dar vi rullade in 06.00 den 28 februari efter en 13 h lang bussresa. Vi har nu sett vara forsta kangurus, YEAY! Pa langt avstand, men anda, det raknas och dom hoppade precis som pa film. Airlie Beach ar en riktigt mysig liten by/stad med ca 5000 invanare , en huvudgata, en stor lagoon och ja...det ar val allt. Pa onsdag beger vi oss ut pa havet for 2 dagars segling i den Australiensiska skargarden som dom kallar det, vi skulle nog kalla det paradiset.

Igar firade vi Sofias 21 (eller 5) ars dag med middag pa restarang da jag och Sofia lyxade till det med avocado! Vi avslutade med en mudcake(brownie) tva skopor glass och chokladsas.

Forlar for dalig uppdatering pa bloggen, men vi har faktiskt varit ute och campat med 9 framlingar pa en sando, Frasier Island. Otroligt fin o med oken, sma sotvattensjoar och champangepooler som inte riktigt var lika exklusiva som dom later. Men vi har nu fatt tva nya resekompisar, Rasmus& Lisa fran Lund som visar sig kanna Sara Anderssons (som vi halsade [pa i LA) kompis Marie, det ar Rasmus gamla basta kompis, forutom det visade det sig desutom att Lisas mamma undervisar min bror i skane och min bror aven pluggar med Lisas bror. Varlden ar liten!

Brisbane, 2 miljoner stad dar vi spenderade varan forra helg. Vi fick en personlig guide vid namn Leesa som vi larde kanna i Byron Bay, vi gick pa bio provade Japanska dansmattor och drack Frozen coke som var jatte gott! ..eller motsatsen, en nedfrusen cola, som tappat all smak och kolsyra, later det gott?!
Brisbane var en riktigt fin stad med som backpacker racker det med 3 dagar i en storstad eftersom ens budget inte riktigt haller.

Forsokte lagga upp bilder men som vanligt vill datorerna inte samarbeta, hall ut det kommer, vi kampar for er i kalla Sverige !