torsdag 19 februari 2009

Surfers Paradise

Ett tag sen vi tog oss tid att blogga nu men vi har faktiskt haft sol och bad pa varan agenda de senaste dagarna.

Efter 4 dagar i underbara Byron Bay kande vi att det var dags att packa ryggsackarna igen och bege sig mot Surfers Paradise. Sista dagen i Byron spenderade vi pa stranden dar vi blev 3 ar gamla och lekte i vagorna tills Sofia blev ivagspolad som en fjader, Malin fick en snyting av en vag och Johans huvud fylldes med saltvatten. Vi tog det som ett tecken och drog svansen mellan bena och la oss pa stranden igen. Man ar helt chanslos, som en socka i en torktumlade som min bror beskrev det som.

Pa mandagen tog vi bussen mot Surfers Paradise som ar valdigt annorlunda mot Byron Bay. Skyskrapor som tacker hela stan och kan narmast liknas vid Dubai eller Miami. Forsta kvallen har gick vi och traffade Sofias gamla klasskompisar Johan Hafezi och Jonas Gyll. Riktigt kul att fa traffa lite gamla Umeabor och bara hanga en helkvall.

Hostelet som vi bodde pa fick vi dela rum med ett gang finska pojkar som mest sager "perkele" "vittu" "sampo". Eller som en av dom sa nar han skulle beskriva ett utestalle i Surfers Paradise
" Det var skiiiit, med stort S" (pa finlandsvenska).

Tisdagen provade vi pa surfing, det var...en upplevelse. Sjukt svart men grymt kul nar man val kom upp pa bena, efter 20 minuter orkade vi inge mer sa vi la ner planerna pa en surfkariar ganska snabbt.

Onsdagen spenderade vi pa Wet n Wild, ett stort vattenland. Tyvarr osregnade det halva dagen sa vi borjade precis ge upp nar vi sag den bla himlen komma fran ingenstans, sol ar underbart ska jag saga er! Sa vi spenderade nagra timmar i rutschkanor och med vagmaskiner. Pa kvallen fick vi antligen prova den italienska jordgubbsglassen som Johan har namnde pa Fiji och som Malin dromt om sen dess. Vilken glass!! Det vattnas i munnen nu nar jag skriver om det.

Igar var vi och lekte med delfiner och sjolejon pa SeaWorld, sjolejonen var sa sjukt grymma. Tigerhajarna var bara for stora och nu ar vi annu raddare for Australiens hav. Jag och Sofia har iaf bestamt oss for att flytta till Australien och gifta oss med en delfinskotare.

Nu sitter vi pa busstationen och ska ta bussen mot Brisbane om 2 h. Hoppas ni har det bra i kylan!






Surfare som ligger ocg vantar pa vagor i Byron Bay


Avancerad matlagning i Byron Bay

Surfers Paradise!


Mot stranden!
Wet n Wild, glida runt i vattenringar en heldag ar aldrig fel

fredag 13 februari 2009

Mer regn

2 dagars oavbrutet regn nu, gardagen gick mest at att boka vara resor runt om i Australien. Tog en fika och handlade sen tog vi aven en promenad for att kika in surfarna som lag och vantade in alla dom ratta vagorna, sen kom osregnet, inte som i Sverige utan det var en riktig dusch. Sa vi gick tillbaka till varat lyxhostel, tillagade en grymt god middag med nudlar, kyckling, fetaost och soja.

Vi ar nu uppskrivna pa 3 dagars camping pa Frasier Island och en 2 dagars segling tur runt Whitsunday Islands som ska vara som paradiset, sen bokade vi in en 3 dagars tur med flyg till Ayers rock. Vi haller tummarna att regnet hunnit dra forbi till dess. Igar provade vi avne pa nattlivet i Byron Bay, eller det var tanken, det slutade med att varan nyfunna van fran England visade oss ett pajstalle som lag brevid utestallet.

" Hey, do you guys wanna go eat cupcakes instead of going out?"

Om man staller en san fraga till oss som pratar om mat dygnet runt sa tror jag att ni alla vet vad vi valde. Johan kopte blabarsmuffin, Jag en mudcake med gradde och jordgubbar. Bra beslut maste jag saga!


Har kommer lite bilder fran varan underbara vecka i Los Angeles, lite mer paradisbilder fran Fiji och en smygkik pa Australien.
Enjoy!


Grymt bra kaffe i Australien (till syster)


Svampen och Viglund Sydney Harbour



Mer mat

Solens stralar har aldrat oss nara ar, har sitter vi pa ett cafe i Sydney harbour



mmmmm........

Regnskogen pa Fiji


En mango jag och Johan letade fram i djungeln och misshandlade. Sen at vi en ocksa
SYDNEY!

Mina nya-men-inte-sa-vita-converse efter en vandring till toppen pa Wayalailai


Urth
Slapptass solar pa Santa Monica beach


Omelett pa Urth cafe ( ja, ni far dras med mina matbilder)


Lakers

Downtown LA

Hollywood Walk Of Fame

Rundtur i Hollywood med Freddie Young


Fika en regning dag pa nat mysigt lunchstalle pa Melrose Avenue

Lakersgame

Lunch pa Urthcafe fran serien Entourage

En eftermiddag i Beverly Hills

torsdag 12 februari 2009

Regn

Bula, eller nej det var Fijistyle, nu blir det cheersmate!

Under varan vecka pa fiji kom det och gick valdihgt mycket folk, varav en britt som ville lana lite rakkram av Viglund. Han svammlade och sa Cheers mate hela tiden. Tillslut blev jag less

Malin: Viglund, varfor sager han skal hela tiden?!

Viglund gav mig en min som ar du helt tappad och borjade bara skratta.

Hur som helst. Idag har vi fatt osregn i paradiset sa Viglund laser Lisbeth och Mikael blomqvist, Sofia sover och vantar pa att Johan ska lasa klart och jag bestamde mig for att blogga lite och spana in vadret.
Pa agendan star surfinglektioner, en tur upp till Fyren som ska vara riktigt fin och en traff med lite Umeafolk. Nu tar internet tiden slut.

Sommar och sol och vi har kort tajt kjol (inkl viglund)

tisdag 10 februari 2009

Tjo!

Sitter pa buss stationen i Sydney och vantar pa att ta bussen upp till Byron Bay. Har inte hunnit med sa varst mycket har forutom att ga omkring och kaka en massa. Det vi har sett dock ar vall operahuset dar vi tryckte i oss en chokladkaka. Men vi far mer tid har om ett par veckor dock efter vi rest runt i Australien.

Tankte dra in skona bilder fran Fiji men den har datorn gillade inte Malins kamera sa mer bilder kommer senare.

Tills dess ha det skont i snon och kylan!

måndag 9 februari 2009

Fiji, Wayalailai

















Reefsnorkling


ReefShark



Dorm.





Suntset in Fiji








Nathan och "Mowgli" som vi har med oss hem









Hundvalparna, odjuren?!








BULA!






Vi maste bara medela att trots smhis vader dar dom utlavade regn och aska pa fiji har vi haft stralande sol, 30-40 grader och 11 underbara dagar i paradiset.






De flesta stannade pa varje o tva dagar , men vi var trogna Wayalailaiturister som stannade i hela 11 dagar. Vi har lart kanna personalen, bybefolkningen med varldens basta och sotaste ungar, varav en ar adopterad av oss, han heter Nathan och ligger nu i Sofias ryggsack och sover.






Vi har aven lart oss Fijanska och insett att dom ar ett riktigt segt folk som gar efter sin "Fiji-time" och inte har koll pa varken tid eller dag, vilket vi ocksa snabbt foll in i.






-Ar det mandag idag?






-Jag vet inte, det var ju torsdag nar vi kom






-Jag har ingen aning, det kanske ar sondag?!






-Vad ar klockan?






-Jag vet inte ...men vi at ju frukost kl sju..sa klockan kanske ar 9?






-ah, men vi vet ju nar dom trummar for lunch, da ar den typ 12 (fijitime)






En tripp upp till "berget" pa Waya hann vi med, Johan och Malins vita converse var helt korda da vi gick i gegga och leriga vagar. Dock kunde vi plocka mango direkt fran marken och det var Malin och Johans intresse hela vagen ner till byn igen. En oslagbar utsikt var beloningen efter en timmas vandring som Fijibon sa skulle ta 10-15 minuter. Utsikt mot CastAway on dar filmen spelades in coh de ovriga fijioarna.






En bedrift som vi lyckats med ar att vi har snorklat med ReefSharks. 1,5-2 m langa och 5,6 stycken som cirkulerade runt oss. Bravo till oss som ger oss ut pa aventyr pa andra sidan jorden.






Vi har smeknamn pa alla i personalen och har under varan tid lart oss att lokalisera vilka som ar ihop med vilka och vilka som ar basta vanner. Vi har smeknamn pa alla bergshundar och ja, vi har fordrivit tid.






En natt vaknar vi alla i rummet (ca 20 pers) av ett forskrackligt ljud som kom in ifran varat dorm. Ingen vagade resa sig upp eller kika vad det var som gjorde detta skrikande ljud. Efter 10 minuter av tinnitusskrik far Johan nog, tyar fram ficklampan, folk gommer sig bakom kuddarna och vagar kanppt kolla. Johan lyser med ficklampan och man hor ett






-aaaaaaaaaaaaaaw
-Its two small puppies!






Vi , 20 vuxna manniskor, hade legar och fasat for att kolla vad det var for odjur och sa ligger tva sma hundvalpar och gnyr pa golvet haha. Dock hade ingen hjarta att slanga ut dom sa dom fick ligga kvar hela natten och lugnade ner sig efter att mamman kom och gav dom lite mjolk.










Tiden ar tyvarr slut, Sydney vantar imorgon och vi lovar att bli lite battre med bloggen! Vi har trots allt bott pa Loston